Nieuwsgierig? Kom gerust eens kennismaken! contact

Online digitaal boekhouden 2.0 met SnelStart

Ons kantoor kijkt naar de toekomst en dat betekent digitaal boekhouden! Dat klinkt voor de ervaren ondernemer soms een beetje eng maar we hebben al veel relaties kunnen overtuigen om over te stappen op moderne technologie die zo ontzettend veel gemakken kent. We noemen het ook wel boekhouden 2.0 en we doen dat met behulp van de slimme software van SnelStart. Met deze manier van werken heeft u een vrijwel real-time boekhouding en bent u via een dashboard op uw pc, laptop, tablet of smartphone altijd op de hoogte hoe uw bedrijf er voor staat. SnelStart is van Nederlandse bodem en één van de meest innovatieve ontwikkelaars op het gebied van boekhoudsoftware. U leest en hoort in de media tegenwoordig veel over AI (Artificial Intelligence ofwel kunstmatige intelligentie) maar voor een ontwikkelaar als SnelStart is dat al enkele jaren aan de orde van de dag.

Hoe werkt dat dan? Hoewel SnelStart verschillende abonnementsvormen heeft vanaf het zogenaamde inStap abonnement tot aan het uitgebreide inHandel abonnement gebruiken wij hoofdzakelijk de inOrde abonnementsvorm. Deze vorm is alleen verkrijgbaar via een intermediair zoals ons kantoor en kost voor u als relatie slechts € 8,00 per maand. Met deze methode wordt u geheel ontzorgd. Dat kan overigens ook met de overige abonnementsvormen. Wij zetten de administratie eerst volledig voor u op. Die setup is conform de nieuwste RGS standaard (Referentie Grootboek Schema). Daarna dragen we de administratie in eigendom aan u over, zodat u ook echt zelf eigenaar van de administratie bent. Wij houden (tot zolang u dat wenst) toegang tot uw administratie om u te ontzorgen. Vanaf de overdracht kunt u direct aan de slag met uw online boekhouding. Waar ook ter wereld u op dat moment bent. Uw administratie is op pc en laptop bereikbaar via een webbrowser en via een app op uw tablet of smartphone. Alles werkt ook gewoon op een Apple product zoals MacBook, iPad of iPhone.

Het is de bedoeling dat u zelf uw uitgaande (verkoop) en ingekomen (inkoop) facturen in PDF vorm upload naar uw administratie. Dat uploaden kan heel gemakkelijk via de app op uw tablet of smartphone maar ook via uw pc of laptop in de browser. U kiest zelf de manier die voor u het beste aanvoelt. U zult met een paar keer oefenen ervaren hoeveel gemak en tijdsbesparing het u zal opleveren ten opzicht van bijvoorbeeld een traditionele (papieren) administratie waarbij u alles moest uitprinten, sorteren, opbergen, wegbrengen of opsturen. In uw administratie koppelen wij een uniek voor u aangemaakt e-mailadres (bijvoorbeeld uwbedrijf@boekhouding.nl). Ontvangen of te verzenden facturen kunt u via e-mail direct doorsturen naar dit e-mailadres van uw boekhouding. Of gewoon in de browser op pc of laptop erin slepen (drag and drop). Wat u maar wilt. De intelligente software zal veel gegevens op de ingezonden documenten reeds herkennen maar achter de schermen controleren, koppelen en rubriceren wij de ingestuurde gegevens zodat deze definitief op de juiste manier in uw boekhouding worden verwerkt.

Uw zakelijke bankrekening wordt met uw administratie gekoppeld. Dat kan op dit moment uitsluitend met Rabobank, ING Bank, RegioBank, Abn-Amro Bank, Triodos Bank en KNAB. Uw bank stuurt dan elke nacht de nieuwe mutaties automatisch naar uw boekhouding. Achter de schermen controleren, koppelen en verwerken wij die mutaties zodat betalingen en uitgaven correct gekoppeld worden. Als er bankmutaties zijn die het systeem niet als inkoop- of verkoop herkent, dan markeren wij deze als vraagpost tot de mutatie wel gekoppeld kan worden. Het is begrijpelijk dat de effectiviteit van de herkenning dus staat of valt met uw zorgvuldigheid om inkopen, verkopen of bonnen echt direct naar uw boekhouding te sturen. Maar dat kan gewoon tussen uw dagelijkse werkzaamheden door of zelfs als u in de file staat. Het is slechts een kwestie van even aanwennen.

Natuurlijk heeft u soms ook pinbonnen en die heeft u nu in de regel niet als PDF document beschikbaar. Gelukkig heeft SnelStart daarvoor in de app op uw smartphone een functie voor, waarmee u de bon met uw camera kunt scannen en direct in de boekhouding kunt plaatsen.

De lijntjes tussen u als relatie en ons kantoor zijn kort. Wij zullen u altijd met plezier ondersteunen bij deze digitale manier van werken. Op onze website bieden we overigens ook een uitgebreide pagina met aanvullende meer specifieke uitleg en instructie voor de SnelStart inOrde werkwijze. En bij deze innovatieve oplossing bent u uiteraard ook gewoon welkom op ons kantoor om eens bij te kletsen.

De SnelStart software kunnen wij op ons kantoor met behulp van de RGS standaard koppelen aan bijvoorbeeld de fiscale (Nextens) software waarmee wij jaarlijks uw jaarcijfers, aangifte(n) inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting samenstellen. Door deze manier van werken kunnen wij u tegen een concurrerend tarief geheel ontzorgen.

Of u nu startend ondernemer bent of een doorgewinterde rot in het vak maakt niets uit. Onze ervaring is dat iedereen enthousiast wordt van deze moderne ontzorgende manier van werken. Klinkt dat u nou als muziek in de oren? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons kantoor voor een vrijblijvende afspraak.

Heb je de keuze al gemaakt? Lees dan de verdere instructies en toelichting op het beveiligde deel van de website: https://evertse.nl/uitleg-snelstart-inorde/